Skip to main content

Fysiotherapie

Problemen in houding en beweging, pijnklachten en/of stijfheid aan spieren of gewrichten. Bewegings- problemen door een aandoening aan het zenuwstelsel, bloedvaten, hart en longen.

Kinderfysiotherapie

Kinderen hebben vaak niet dezelfde problemen als volwassenen en kunnen ook zeker niet dezelfde behandeling ondergaan. Kinderfysiotherapie is daarom een erkend specialisme binnen de fysiotherapie.

Manuele Therapie

Manuele therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten in de wervelkolom en in armen en benen.

Leefstijlcoaching

Bij leefstijl denken veel mensen aan afvallen en voeding. Leefstijlcoaching is meer dan dat. Het gaat om een blijvende gedragsverandering op het gebied van voeding, beweging en ontspanning.

Fitterkids

Voor kinderen van 8-12 jaar met overgewicht of obesitas. Een groepsprogramma waarin het plezier in beweging en inzicht in eten en drinken centraal staat met als doel een gezonder leven.

Chronische  Pijn

Wanneer pijn langer dan 3 maanden aanwezig is, spreken we van chronische pijn. Vaak zijn er verschillende factoren aanwezig die de klachten provoceren of in stand houden. Deze zijn bij elke persoon anders.

Post COVID-19 revalidatie

Wanneer u besmet bent geweest met Corona kunt u lichamelijke en psychische klachten ondervinden. Vaak ervaren mensen moeite met het oppakken van hun dagelijks leven.

Chronisch Zorgnet

Via Chronisch ZorgNet bieden wij gesuperviseerde beweegtherapie en leefstijlbegeleiding aan mensen met chronische aandoeningen, zoals perifeer arterieel vaatlijden, COPD en post-COVID.

Dry Needling

Dry needling is een behandelmethode die wordt toegepast voor de behandeling van chronische pijn, stijfheid en pijn in de spieren. Kenmerkend voor deze problemen zijn ‘triggerpoints ‘.

Medical Taping

Medical taping wordt breed ingezet bij bijvoorbeeld de nabehandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting.

Medische Trainingstherapie

Bij Fysiotherapie Bilgaard kunt u -in ons eigen fitnesscentrum- fysieke trainingen volgen, professioneel begeleid door één van onze fysiotherapeuten.

Oedeemtherapie & Lymfedrainage/Taping

Door een stoornis in het lymfstelsel is de afvoer van weefselvocht te gering en hoopt het vocht zich op in de huid en onderliggende weefsels.

Shiatsu Therapie

Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk. Bij Shiatsu oefent de behandelaar druk uit met de handpalmen, duimen, vingers en soms ook voeten, knieën of ellebogen op het lichaam van de cliënt.

Stoppen met Roken Coaching

Wij helpen u te stoppen met roken met persoonlijke begeleiding. De effectiviteit van de hulp bij stoppen met roken is groter als deze wordt uitgevoerd door daartoe opgeleide begeleiders.