Skip to main content

Chronische Pijn

Wanneer pijn langer dan 3 maanden aanwezig is, spreken we van chronische pijn. Vaak zijn er verschillende factoren aanwezig die de klachten provoceren of in stand houden. Deze zijn bij elke persoon anders.

Wanneer pijn langer dan 3 maanden aanwezig is, spreken we van chronische pijn. Deze pijnklachten kunnen op 1 of meerdere locaties aanwezig zijn, of op wisselende plekken. Vaak is er niet een duidelijke oorzaak (meer) te vinden. Bij chronische pijnklachten zijn er vaak verschillende factoren aanwezig die de klachten provoceren of in stand houden. Deze factoren zijn bij elke persoon anders.

De behandeling wordt uitgevoerd op basis van een stepped care model. Dit houdt in dat na beoordeling van de klachten een programma op maat wordt gemaakt waarin het mogelijk is dat er een andere discipline (psycholoog, arts, anaesthesioloog ) betrokken kan worden in de behandeling. Als wij denken dat u bij een ander gespecialiseerd centrum beter op uw plaats bent zal dit met u worden besproken.

In 2019 is Chris Ritsema namens onze praktijk gestart met de oprichting van het Netwerk Chronische Pijn Friesland. In 2020 zal dit netwerk operationeel zijn. U kunt nu al profiteren van de vele contacten die er zijn met o.a. Revalidatie Friesland en Pijnpoli Tjongerschans.

Tevens word er gebruik gemaakt van een VR bril (Reducept) voor een stuk pijneducatie en behandeling (E-Health).

Afspraak maken

Om een afspraak te maken met één van onze fysiotherapeuten kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Bilgaard. De contactgegevens vind u hier.

Ons volledige zorgaanbod.

Ontdek wat we voor u kunnen betekenen.