Skip to main content

Fitterkids

Voor kinderen van 8-12 jaar met overgewicht of obesitas. Een groepsprogramma waarin het plezier in beweging en inzicht in eten en drinken centraal staat met als doel een gezonder leven.

Voor wie?

Voor kinderen van 8-12 jaar met overgewicht of obesitas.

Wat is Fitterkids?

Fitter Kids is samenwerking tussen Fysiotherapie Bilgaard, Sonja Methorst Voedings- en dieetadvies en Netwerk Psychologen.

Het is een groepsprogramma van circa 22 weken waarbij jullie intensief begeleid worden door een orthopedagoog, diëtiste, (kinder)fysiotherapeut en leefstijlcoach.
Wij helpen jullie een manier te vinden om gezonder te leven waardoor je op langere termijn een gezonder BMI zal krijgen.

Hoe ziet dit er dan uit?

We beginnen met een intake met alle disciplines. Op basis daarvan maken we een individueel plan. Dan volgen eerst een aantal gesprekken bij de orthopedagoog en de diëtiste. Na 9 weken wordt er naast deze gesprekken ook 1x per week gesport, met als doel het vinden van een sport die je leuk vindt en een sportvereniging waar je lid van wordt. Dit duurt 12 weken. Dan volgt een eindgesprek. Als het goed is ben je al goed op weg naar een gezonde leefstijl. Samen maken we een plan hoe je dit na Fitter Kids voort kan blijven zetten.

Hoe kan je meedoen?

Via verwijzing van de huisarts, kinderarts of de jeugdarts van de GGD kan je meedoen.  Het programma wordt volledig  vergoed door de zorgverzekeraar.

Vrijwillig maar niet vrijblijvend

Wij zetten ons voor 100% voor jullie in, maar dit verwachten we dan ook van jou en je ouders!

Afspraak maken

Om een afspraak te maken met één van onze fysiotherapeuten kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Bilgaard. De contactgegevens vind u hier.

"Ik doe mee om af te vallen. Ik voel me sindsdien steeds beter en fitter. Het programma vind ik leuk. Ook heb ik veel nieuwe vrienden gemaakt. Iedereen wil me helpen, dat vind ik fijn. Na Fitter Kids ga ik meedoen aan een basketbaltoernooi in Leeuwarden. Nu vind ik sporten leuk!"

Achmed10 jaar

Ons volledige zorgaanbod.

Ontdek wat we voor u kunnen betekenen.