Skip to main content

Medical Taping

Bij Fysiotherapie Bilgaard wordt medical taping breed ingezet bij bijvoorbeeld de nabehandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting.

Wat is Medical Taping?

Medical tape is een speciale anti-allergische tape met dezelfde rekkracht als de menselijke huid. De speciale tape activeert het zenuwstelsel en het algemeen circulatiesysteem, waardoor de betreffende spieren en pezen snel(ler) herstellen. Na het aanbrengen van de tape wordt de huid opgetild waardoor het aangedane gebied beter wordt doorbloed en de druk wordt verlaagd. Anders dan bij gewone sporttape wordt de beweging van het aangedane gewricht niet beperkt, maar juist ondersteund.

Bij fysiotherapie Bilgaard wordt medical taping breed ingezet bij bijvoorbeeld de nabehandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook haematomen), houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog). Ook neuro-reflectoire beïnvloeding, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden, evenals profylactisch tapen.

Afspraak maken

Om een afspraak te maken met één van onze fysiotherapeuten kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Bilgaard. De contactgegevens vind u hier.

Ons volledige zorgaanbod.

Ontdek wat we voor u kunnen betekenen.