Skip to main content

Medische Trainingstherapie (Fitness)

Bij Fysiotherapie Bilgaard kunt u -in ons eigen fitnesscentrum- fysieke trainingen volgen, professioneel begeleid door één van onze fysiotherapeuten.

Belasting & Belastbaarheid

De belasting en de belastbaarheid van uw lichaam is ook wel een weegschaal. Het moet goed in balans zijn. Belasting is de hoeveelheid kracht die op uw lichaam wordt uitgeoefend.

Bijvoorbeeld door uw eigen gewicht dat u moet dragen terwijl u staat, of de kracht die op uw pezen of spieren wordt uitgeoefend terwijl u sport of werkt. Belasting kan behalve fysiek ook psychisch zijn.

Belastbaarheid is wat een mens kan verdragen aan belasting. Zodra de balans verstoort is zoals te veel jezelf belasten, zal er een overbelasting ontstaan. Dit kan weer leiden tot lichamelijke klachten, waardoor veel mensen in het medische circuit terechtkomen, bijvoorbeeld de fysiotherapeut. Deze kan u vaak van uw klachten afhelpen, maar als uw balans nog niet goed is, is de kans groot dat de klachten opnieuw ontstaan.

Filosofie

Om de balans te herstellen is het belangrijk om goed uw belasting en belastbaarheid op elkaar af te stemmen. Dit is het hoofddoel en tegelijkertijd de filosofie achter onze trainingen.

Afspraak maken

Om een afspraak te maken met één van onze fysiotherapeuten kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Bilgaard. De contactgegevens vind u hier.

Vergoeding

In veel gevallen kunnen de kosten van Medische Trainingstherapie gedeeltelijk vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Raadpleeg uw therapeut voor verdere informatie.

Ons volledige zorgaanbod.

Ontdek wat we voor u kunnen betekenen.